glitter-graphics.com

~ cari ape saje ~

Saturday, May 28, 2011

saye tak kuat :(

assalamualaikum.



saye baru je abes orintasi. haha. tak la. saye sebenarnye baru je lepas jage budak orintasi. serius, sem ni penat yang amat amat amat sangat. first time pegang walkie talkie sebab jadi ketua untuk kolej atas. so, memang kene banyak bergerak, berlari, menjerit. baru 3 ari orintasi, suara saye da macam lelaki da. tapi, memang seronok. terlalu banyak pengalaman dan kenangan yang saye dapat. bekerja dengan orang orang yang berpengaruh dan berpengalaman. memang seronok la.





tapi, dalam saye rase seronok dan penat jalankan tugas, tibe tibe saye diuji dengan satu dugaan yang saye memang tak boleh hadapi. maybe bagi orang laen ianya tak menjadi masalah. tapi bukan saye. sampai sekarang saye masih lagi nak mencari ape hikmah di sebalik semua ni. saye tahu, saye tak sepatutnye mempertikaikan ketentuan Illahi. sebab Allah tak akan uji hambaNya melainkan mengikut kemampuannya. tapi saye tak tahu macam mane saye nak terima semua ni dengan hati yang redha. saye sangat sangat tak tahu.





kadang kadang bile sahabat sahabat saye pujuk saye, hati saye boleh terima semua ni. tapi bile saye duk sorang sorang, bende akan datang balik macam tu je. dan secara tak langsung emosi saye akan terus jadi laen. saye cube untuk terima semua ni. tapi mungkin ianya mengambil mase sikit. ya Allah!! moge aku terus kuat untuk menghadapi semua ni.





p/s : terima kasih untuk semua yang banyak membantu saye time orintasi. saye sangat sangat menghargainye. maaf lah kalau saye ni banyak menyusahkan anda anda semua.

7 budakbaek:

-ainatiqah- said...

what happen tiqa?

-ainatiqah- said...

what happen tiqa?

t i q a said...

hehe. xade pe la. :)

-ainatiqah- said...

heh..but suddenly tak kuat pulak..papehal, org doakan awak kuat n dimudahkan segala urusan ok :)pray for me too..

t i q a said...

yela. kadang kadang tu bile ade ujian yg datang, kite akan rase lemah jugak. w/pn selame ni kte blh hadapi sume tu. btl x?? :) tp insyaAllah kte oke je. dun worry. moge kte sume bertmbh kuat n tabah dlm menempuh idup ni. (^_^)

Nor Izwan Shah B Abd Rahim said...

hahaha....aku xley lupe bila dalam walkie talkie ada org mention ustazah nama " tika mus masuk"..hahaha...nama ustazah ilang d semunggu ketika MDS..haha

t i q a said...

ngek ngok la izwan. bia la. baru nak merasa org panggil kte tiqa.