glitter-graphics.com

~ cari ape saje ~

Saturday, February 19, 2011

saye dan mereka. =D

assalamualaikum..


sekarang ni saye memang da jarang update blog. komitmen dan tanggungjawab mengekang mase saye untuk mengupdate blog. ceh! konon la kau. haha. maybe kalau saye lebih pandai untuk manage mase, boleh je kalau nak update blog ni tiap tiap ari. tapi, biasela saye, study pun last minute. :)


oke, kembali pade topik di atas ye. semua orang ade kawan, sahabat, member, best friends, bad friends??? hei!! ade ke istilah tu?? tepuk dada, tanye diri anda sendiri ye. :) saye pun ade sume jenis jenis kawan tu. normal la kan. masuk sekolah ni, anda jumpe kawan ni, kawan tu. masuk universiti, kolej, anda jumpe kawan kawan laen pulak. lame lame jadi la rapat. bak kate orang, mane kau ade mesti dy ade. kalau salah sorang tak ade tu memang pelik la kan.






bile da kenal ramai orang, macam macam perangai kite jumpe kan. ade yang macam tu, ade yang macam gini. saye akui dulu saye sangat suke merajuk dengan kawan kawan saye. hei!! sory ye kerana menyusahkan anda anda sume. really really sorry. my mistakes. :( tapi sekarang ni, saye rase saye da kurang la merajuk merajuk ni, touching touching ni. kalau ade pun, maen maen je. kejap je. tak sampai 5 jam pun. hehe.



maybe sebab banyak lagi bende laen nak pikir, so saye da tak ade mase nak pikir bende bende yang dirasekan kurang penting. bukan maknenye sahabat dan kawan kawan tu tak penting, tapi kalau kite just terase sikit je dengan tingkah laku sahabat kite, why not just accept their behaviours. lek la. tak ade manusia yang sempurna kat dunia ni. setiap orang ade kelebihan dan kekurangan masing masing kan. diorang buat salah, anda pun buat salah jugak. so, same je kan?? tapi kalau perangai diorang boleh memberi impak yang sangat hebat, anda WAJIB menegur beliau. ya!! itu yang pasti. :)


cume bagi saye kalau betul anda anggap mereka sahabat, BFF, member sehati sejiwa and so on, terima la diri mereka seadanye. jangan suke persoalkan ape yang mereka suke or tak suke. kalau mereka buat salah, tegurla baek baek. jangan diam je. kalau anda diam, anda yang makan hati. lame lame anda juge yang merana. betul tak?? so, just be honest. right?? :)







tapi secara jujur saye cakap. sekarang saye memang da tak berape nak amek tau keadaan sekeliling. kadang kadang ape yang berlaku di kalangan orang orang yang rapat dengan saye pun saye tak tau. hei korang!! sory la ye. kadang kadang tu bile da penat, memang malas sangat nak amek tau pasal bende laen. dan sekarang nak tepon mak pun da susa. mak yang sebok tepon saye. haha. asif mak. :) adek saye lagi la. memang da lame tak gayut dengan dy. kadang kadang masalah dy pun saye tak tau. hei!! sory sebab tak dapat jadi kakak yang baek untuk kau. i know you are strong girl. kau boleh hadapi sume tu kan?? and remember this, whatever happens, i'm always be your side. if ade ape ape, please let me know oke?? :)





bagi saye, mereka la sahabat terbaek saye dunia akhirat. :)


p/s : saye sangat sangat sangat rindu insan insan di atas. :(
p/s/s : saye dalam proses pemulihan dari demam. haha.




syukran kathir kepada anda anda yang sudi melayan kerenah saye yang senget selama ini.
dari saye baby, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah sampai la di uitm (dari part 1 sampai part 4) ni.
uhibbukum fillah!!!!! :)

5 budakbaek:

Farah `Amirah Azhar said...

Ya Allah, hanya Engkau yang tahu betapa rindunya hambamu ini pada keluarganya... Ya Rahman, peliharalah keluarga kami dari api neraka.. Ya Rabb, berilah hambamu ini & sahabatku ini kekuatan dan kesabaran dalam menempuh hari2 mendatang...
semoga dirimu kuat dan yakin Allah sentiasa berada disisimu, insyaAllah.. amin..
tiqa boleh! Tiqa kuat! ^_^

t i q a said...

syukran atas doanye. tak pe, nanti lagi 2 minggu kite balik jb same2 ye. :D

Farah `Amirah Azhar said...

afwan sahabat.. ermmm.. xdpt kte blek sme2.. :( tiqa dh blek dlu.. mne aci.. xtggu kte pon.. hehe ;p

t i q a said...

bkn kite sengaja nk blk awal. dis week je kite free. next week ade mcm-mcm progrm, sory sangat sangat taw. -__-

Farah `Amirah Azhar said...

xpe la.. kte main2 je.. kte faham.. :) smga pgrm trsbut berjalan dgn lancar.. sedih je xdpt g pgrm 2.. :(